Ajankohtaista

 

 

Löytöeläintalo-toiminta on eläinten ja eläinten omistajien kannalta äärettömän tärkeä ja hyödyllinen lakivelvotteinen inhimillinen ja eläinystävällinen toiminto.

Jos kotieläin eksyy kotoaan, sen ottaa talteen joku ystävällinen ihminen, joka toimittaa sen löytöeläintaloon, josta omistaja voi sen noutaa. Mielestäni erittäin viisasta päättäjiltä pitää tällainen toiminta lakisääteisenä. Jos löytöeläintaloja ei olisi, niin mitä eksyneen elämen löytäjä tekisi. Mistä eläimen omistaja voisi eläintään kysellä.

Jos omistaja ei kaipaa eläintään 15 vuorokauden sisällä, menettää eläimen omistaja oikeuden eläimeensä ja eläin päätyy yleensä uuteen kotiin joko suoraan löytöeläintalosta tai eläinsuojeluyhdistyksen kautta. Mielestäni reilua eläimelle. Pitää vain toivoa, että jokainen eläimen löytäjä ja omistaja tietää löytöeläintalosta ja luottaa sen toimintaan, jotta eläin pääsisi aina omaan kotiinsa.

Toivon lemmikkien takia, että ihmiset löydettyään tai kadotettuaan lemmikkieläimen täällä Etelä-Kymenlaaksossa, ottaisivat yhteyttä löytöeläintalo Kuppikseen, jotta asiallinen toiminta lemmikkien ja niiden omistajien hyväksi toimisi. Tälläkin hetkellä moni kaipaa kadonnutta lemmikkiään.

Löytöeläintalo Kuppis tekee yhteistyötä eläinsuojeluyhdistysten, muiden vapaaehtoisten, poliisin ja muiden viranomaisten kanssa.

 

Yst. Taina Marttinen, puh. 050-3054496

klo 10-18, viikonloput ja pyhät klo 10-16.

Muina aikoina jätä viesti ja katso "kun löytis ei päivystä"